Работата ми с много общини очерта проблемите, които могат да

...
 Работата ми с много общини очерта проблемите, които могат да
Коментари Харесай

Веска Ненчева, БСП: Ще отблокирам Карлово от постоянните ремонти

 izbori_2023_v1_015

 

„ Работата ми с доста общини очерта проблемите, които могат да бъдат решавани в локалната власт. Проблемите на хората в община Карлово станаха мой приоритет. Затова влизам и в тази борба. Тази фраза „ ремонт на ремонта на ремонта “ е безусловно съответна и в община Карлово. Факт е, че всичко протичащо се търпи ремонт. Всичко се прави с контракти в дълготраен проект, които не търпят смяна и са в огромна степен в нарушение на публичния интерес. “

Това съобщи претендентът за кмет на Карлово от Българска социалистическа партия Веска Ненчева в ефира на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на партията.

По думите й предизборно последните няколко месеца както и последните 3 мандата Карлово още веднъж е блокиран от поправки.

„ Не е по-различна обстановката в обитаемоте места. Особено в тези, които бяха потопени преди тъкмо 1 година. От парламентарната естрада съм задавала въпроси какви помощи дава страната за бедстващите села – сумите, които сме чували са от порядъка на 16-20 милиона и в границите на 1 година нямаме нищо отсреща в потопените села. Нямаме обикновено разчистване на коритата на реките. Хората споделят: „ Ние бяхме зле преди бедствието, в този момент сме още по зле. “ При най-малко 16 милиона дадени на общината и още 2 млн. по дарителски сметки “, добави тя и посочи, че хората живеят в боязън.

„ Управлението идващите 4 години би трябвало да бъде безусловно транспарантно и покрай хората. В Карлово имаме Индустриална зона, която е към НКИЗ. От най-малко 10 години има планов проект, който стои в общината. Същия план го има и в националната компания. Този абстрактен план влиза в параграф 22, в обаян кръг. Инвеститорите споделят, че в случай че имат добра инфраструктура ще дойдат да влагат. Националната компания споделя, че ще направи добра инфраструктура единствено, в случай че има вложения. Общината стои в профил и гледа от 10 години. Това е неприемливо, тъй като сме една от най-големите общини в страната. Това, което се случва с хората в общината е приключване на млада работна ръка в прилежащите градове или области и най-страшното в чужбина несъмнено “, разяснява Ненчева за проблемите в Карлово, които водят до липса на нови вложения.

Тя изясни, че розопроизводството се е трансформирало в нейна идея още от влизането й в Народното събрание.

„ Това е поминъка на хората. Те не забогатяват от него, а имат спомагателен приход, с който остават в обитаемоте си места. Когато приказваме за проблемите в общината, то най-големият е демографията. Всяка политика би трябвало да бъде ориентирана тъкмо към това. Последните 20 години има компрометиране на качеството на розовото масло по разнообразни аргументи. Това евентуално докара и до опцията розовото масло и етеричните като цяло да бъдат атакувани като химични субстанции, които по някакъв метод въздействат негативно върху човешкото здраве. Ние незабавно реагирахме “, добави претендентът за кмет на Карлово от социалистическата партия.

„ Споразумения, подписани без ясни правила и към момента оставяйки протестиращите на автомагистралата значи, че не е никакво съглашение. Нормално е служащите от ВМЗ да поддържат своите сътрудници. Тук приказваме освен за елементарна работническа взаимност. Тук приказваме за ясно съзнателен риск в пробива на един бранш от българската стопанска система, който рефлектира върху цялата стопанска система и работните места. Проблемът е какво е съглашението. Работата на парче не може да даде устойчива стопанска система, нито резистентност при обмисляне на политиките “, разяснява Ненчева за договарянията сред миньорите и ръководещата сглобка.

Според нея обществената община е всичко обвързвано това, което може да бъде потребно за демографията.

„ Много години водихме сериозна политика за опцията за безвъзмездни детски градини и това стана действителност с помощта на устойчивостта при отстояване на политиките. От следващата година до 12-ти клас имаме безвъзмездни учебници. Това е най-малко 300 лв. от бюджета на едно семейство. Много съществено обмисляме разновидността един от първите ангажменти на новото ръководство на общината да е стипендия за карловчета, които учат сега или приключват медицина, която да ги ангажира след това с връщане в Карлово и работа в общинската болница. Други стъпки, които биха създали общината социална- опция за поддръжка при раждане на 2-ро и 3-то дете при обезпечени родители за последните 24 месеца. Възможност за фонд за средства за надарени деца. Тревогата ми стартира още 2016 година, когато беше признат злощастния Закон за предучилищно и учебно обучение. 6 години се опитвахме да ремонтираме всички минуси на този закон “, заключи тя.

„ За мен е извънредно значимо ръководството през идващите 4 години да бъде транспарантно, да бъде с грижа за хората. В последна сметка общината е на всички. Гласувайте с Номер 1 на 29 октомври “, сподели в умозаключение Веска Ненчева.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР